Välkommen hit!

Vad kul att just du ville kicka på min syblogg. Skicka gärna ett mail till mig om du undrar över något eller har en trevlig kommentar... Det värmer. Om du vill kontakta mig gör du det på jennyfagerstrom@hotmail.com.

Jag syr gärna på beställning, i mån av tid och tyg. Har alltid tyg hemma till dregglisar. Jag skickar gärna beställningar per post, men ansvarar inte för postens slarv. Jag har fortfarande detta som hobbyverksamhet.

Under etiketten nedanför finns Till Salu. Ta gärna en titt där för redan uppsydda saker!

tisdag 24 augusti 2010

Tunika till liten tös...



En liten tös föddes i min bekantskapskrets för en liten tid sedan... tyvärr bor hennes mamma rätt långt härifrån, så vi har inte setts på så länge!!!

De skulle ev till oss i helgen då de var hemma på besök, men vi blev febriga och förkylda. Inte en så bra kombination som man ska träffa en nyfödd. Hoppas de är hemma i Stockholm till helgen då jag och min familj drar söderut...

En av presenterna som redan anlänt är denna landskapstunika!

Material: Landskapstyget från Jofotex. Muddväv till halsringning från Stoff o Stil.

Storlek: Ca 62/68 cl tror jag det blev.

Mönster: Utgångspunkt från Svenska mönsters body, men mer omgjort än inte...

Resultat: Rätt bra, men förbättringar i mönstret kan absolut göras!!!

fredag 13 augusti 2010

Dregglisar o tossor till salu!




Jag har fått lite sytt på slutet som sagt, men bloggandet har inte hunnits med. Just nu hinner jag inte sy så mycket, så lite tid över finns för bloggande istället!
Dessa tossor och dregglisar är till salu:
Dregglisar:
Material:
Jny designs lila vågor med velour baksida i lila från Mjuka tyger. EJ TILL SALU!
Znokdesigns gröna drakar med orange velourbaksida från Hilco. SÅLD!
Znokdesigns turkos/blå ugglor med lime baksida i velour från Stoff o Stil. SÅLD!
Znokdesigns turkos/blå ugglor med turkos baksida i velour från Stoff o Stil. SÅLD!
Znokdesigns gröna ugglor med lime baksida i velour från Stoff o Stil. SÅLD!
2 tryckknappar för olika halsstorlekar.
Mönster: Eget.
Storlek: One size.
Resultat: Kanon. Jag har en ny favorit kombination: Torkosa/blå ugglora med velour baksida i turkos!!!!!!!
Pris: 60 kr/1 st, 100 kr/2 st + frakt.
Tossor:
Material: Jofotex limegröna flodhästar fodrade med fleece från min styvmammas gamla affär. Cerice mudd från Stoff o Stil.
Mönster: Eget.
Storlek: 0-6 mån.
Resultat: Jag älskar färgkombinationen grön/cerise. Passar till både tjej o kille, om man kan tänka sig rosa på en kille. Ej Till Salu!

torsdag 12 augusti 2010

Ubåtbody med matchande byxor!











Som jag nämnt tidigare har min kusin fått en liten Vidar. Han är snart 5 månader så det här syddes för länge sedan men har inte hunnit bloggas om.
Material: Ubåtstyg från Znokdesign med brun mudd från Stoff o Stil till kantband. Byxorna är i brun velour som kommer från Hilco. Mudden från Stoff o Stil.
Mönster: Bodyn är från Svenska mönster, men väldigt omgjord. Byxornas mönster är i grunden Meedoms, men även dom mycket omgjorda.
Storlek: Bodyn ca 74 cl, byxorna ca 68-74 cl. Har märkt att barn brukar ha en storlek mindre på benen än överkroppen...
Resultat: Det blev ett väldigt höstigt set, vilket passar bra nu när Vidar borde kunna ha kläderna nu i höst. Byxorna ser så sköna ut... älskar velour. Denna gång sattes designlapparna på baksidan.

tisdag 10 augusti 2010

En till filt på beställning...

En till filt har blivit sydd efter en beställning... alltid lika roligt med beställningar... känns som man får bekräftelse på vad man gör då!!!

Denna var till en ofödd bebis, men samma dag som den var klar kom bebisen också ut!

Material: Stoff o Stils pingviner på turkos botten. Brun velour också från Stoff o Stil.
Storlek: Ca 65 x 85 cm.
Mönster: Eget.
Resultat: Blev jättebra, och är fortfarande väldigt nöjd med min symaskin som gör så fina overlockssömmar i kanten!!! Tyget har jag nu bara småbitar kvar av, för tex tossor, men såg att tyget gick att beställa igen!

Nytt är också att jag kan sy lite mer nu än förrut, då barnen är rätt sams om dagarna och jag inte hela tiden måste sitte mittemellan dom. Det innebär alltså att jag ca en kvart om dagen kan klippa lite tyger :-)

måndag 9 augusti 2010

Filt på beställning!











En beställning till en liten Livia. Denna filt kommer matcha en mörkhårig liten tös perfekt!!!
Material: Znokdesigns bruna tyg med ljusrosa elefanter. Rosa velour som baksida från Stoff o Stil.
Storlek: Ca 65 x 85 cm.
Mönster: Jag säger eget, även om det knappt går att kalla mönster som är en fyrkant som man rundar i hörnen.
Resultat: Jag är så glad för den nya overlocken. Det finns en inställning på den (kommer inte på vad den heter) som gör att tycker inte blir "vågigt" vid sömmen, utan tyget blir perfekt. Bara att ställa in beroende på tjockhet på tygen. Nu kommer jag nog inte i fortsättningen att göra kantband på filtarna, då detta är en roligare teknik och går mycket snabbare, och så matchar de ju dregglisarna perfekt, som jag sedan tidigare använt denna teknik på. På dessa små tygstycken har tyget inte blivit vågit förrut... :-)

söndag 8 augusti 2010

Nya tyger :-)


Åååå det har kommit nya tyger från Znok design!!! Åter igen en otroligt snabb leverans, hinner inte ens tänka på att de ska komma så ligger ett tygpaket i lådan :-)
Underbara tyger dessutom, systugan är redan i så full fart den kan vara med 2 ungar och en flytt som är framför oss (inte så full fart egentligen alltså).
De två översta tygerna är alltså två stycken och inte en som det kanske ser ut på bilden. På den vänstra är ugglorna blåa och den högra gröna. De tre understa tygerna är superhäftiga drakar... och färgerna är i verkligheten klarare. Helt underbara tyger...

torsdag 5 augusti 2010

Fleecetossar till salu!

Nu har det sytts några tossor i systugan, fler är också på g...

Hade dock otur med ett par tossor som jag fick sy om flera gånger och blev till slut så ful att den fick slängas... har inte haft så otur med en toss förrut, men men...

Dessa två par är i alla fall till salu. Passar en liten bebis perfekt. Känns lite varmt just idag kanske, men hösten kommer med stormsteg!!!

Material: Igelkotttyg från mjuka tyger, med brun mudd från Stoff o Stil. Fleece som foder från min plastmammas gömmor. SÅLD!
Moln på turkos botten från Jnydesign, orange mudd från Stoff o Stil, fleece från min plastmor. SÅLD!
Storlek: Ca 0-6 mån (ca 10 cm sula)
Mönster: Eget.
Resultat: Någon toss fick jag sprätta upp och sy om för att det blev ett litet veck, men inget som påverkade resultatet...
Jag älskar färgkombinationen turkos/orange. Tror det är Gekko jag fått inspirationen ifrån!

Pris: 120 kr/par + frakt.

måndag 2 augusti 2010

Gammal beställning!

Detta set är en gammal beställning som också syddes för en tid sedan. Men bloggandet är det lite trögt med. Hinner inte med allt som vanligt. Och idag börjar min man också att jobba, så då är det ju som valigt.
Jag börjar plugga i höst nu igen, så då hinner jag nästan inget annat, plus att vi nu sålt vårat hus och har mycket packning och flyttning framför oss... Vi ska provisoriskt flytta till en lite by som heter Föne och bo där under vintern i en lägenhet som ägs av min pappa och hans fru. Vårat nybyggda hus från Älvsbyhus verkar komma maj 2011...

Material: Jnydesigns turkosa med husvagnar. Lime mudd och velour baksida till dregglisen från Stoff o Stil. Fleece som foder till tossorna inköpt på Rhens.
Storlek: Dregglisen one size och tossorna 6-12 mån.
Mönster: Eget.
Resultat: Riktigt bra... och jag älskar denna färgkombination så mycket.